مجلسی پر از مدرک اما خالی از تخصص؟
هبوط
اجتماعی فرهنگی

ارتباط تخصص نمایندگان با شرایط حوزه انتخابی آنها

کمی جستجو و مطالعه نشان می‌دهد که بین ویژگی‌های یک منطقه و تخصص و سابقه نمایندگان آن باید ارتباط مستقیم وجود داشته باشد. به همین دلیل است که برای مثال، در آمریکا نماینده‌های آلاسکا سابقه کار و تخصص در حوزه معادن، انرژی و مانند آن دارند. یا این که نمایندگان ایالاتی که بخش کشاورزی قدرتمندی دارند، اصلی‌ترین صاحب‌نظران در مورد سیاست‌های کشاورزی و حامی اصلی حقوق کشاورزان هستند.

در مقام مقایسه اگر به لیست نمایندگان استان کرمان در مجلس دقت کنیم، هیچ یک از نمایندگان استان عضو کمیسیون صنایع و معادن نیستند و در این حوزه نیز از تخصصی برخوردار نیستند، در حالی که این استان، بیشترین ذخایر معدنی کشور را دارد. در مقابل، آیا قابل تصور است، کسی که دارای دکترای ریاضی است، عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی باشد؟

اکنون وقت مطرح کردن این پرسش دوگانه است که:
1 ـ چند درصد نمایندگان مجلس، صلاحیت تخصصی ورود به یکی از کمیسیون‌های مجلس را دارند؟
2 ـ آیا در مجلس افراد متخصص کافی برای همه کمیسیون‌ها هست؟

شاید یک دلیل این باشد که بسیاری از نمایندگان به صورت مستقل نامزد نمایندگی مجلس می‌شوند، بدون این که طرح و برنامه لازم برای دوران نمایندگی در دست داشته باشند و در بسیاری موارد به مسائل از دریچه منافع ملی نگاه نمی‌کنند.

دلیل دیگر، نگاه صرفا سیاسی و از زاویه احتمال رأی‌آوری به نامزدهای مورد حمایت گروه‌ها و جریانات سیاسی است؛ برای نمونه، توجه به فهرست بیش از پنجاه نفری که به عنوان نامزدهای احتمالی اصولگرایان در تهران مطرح شده‌اند، جالب است. از این بین، حداکثر یک و یا دو نفر برای عضویت در شش کمیسیون‌ انرژی، بهداشت، عمران، صنایع و معادن، کشاورزی و قضایی ـ حقوقی از صلاحیت تخصصی کافی برخوردارند.
 
برای روشن شدن ابعاد وحشتناک مساله به موارد زیر توجه کنید:

از میان نمایندگان مجلس هشتم، 28 نفر تحصیلات حوزوی، هفت نفر از آنها تحصیلات زیر لیسانس، 82 نفر از آنها تحصیلات لیسانس (کارشناسی)، 91 نفر از آنها تحصیلات فوق لیسانس و 82 نفر نیز دکترا دارند.

تفکیک رشته‌های تحصیلی نمایندگان مجلس جالب است

مجلس هشتم، 27 تحصیلکرده پزشکی و تخصصی پزشکی و دندانپزشکی، یک نفر تحصیل‌کرده علوم آزمایشگاهی، دو پرستار و یک نفر دامپزشک دارد. این خیل طبیبان (31 نفر) کدام درد ملت را در مجلس درمان می‌کنند؟

بیشتر درآمد ارزی کشور را صادرات نفت و گاز تشکیل می‌دهد، باور می‌کنید که از بین 290 نماینده مجلس، تنها یک نفر ژئوفیزیک و یک نفر مهندسی نفت خوانده است.

مجلس، چهار نفر فلسفه خوانده، چهار تاریخ‌دان، هفت ریاضی‌دان، یک شیمی‌دان و دست‌کم شش فیزیک‌دان دارد. قصد اسائه ادب نیست، ولی چرا؟

شاید این بار باید از هر کسی که نامزد نمایندگی مجلس است، بپرسیم می‌خواهد بیشتر در کدام حوزه تخصصی فعالیت کند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: یک شنبه 25 دی 1390برچسب:,
ارسال توسط عباس کمالخانی

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 40
بازدید دیروز : 71
بازدید هفته : 255
بازدید ماه : 251
بازدید کل : 89484
تعداد مطالب : 672
تعداد نظرات : 30
تعداد آنلاین : 1